października 08, 2018

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej

Pyszny deser i do tego zdrowy! 
Wszyscy zajadają się tymi kulkami. 

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej.





Składniki:

1/2 szklanki kaszy jaglanej
100 gr pasty kokosowej
1 łyżka oleju kokosowego
2-3 łyżki syropu z agawy
1/2 szklanki wiórek kokosowych



Przygotowanie:

1. Kaszę ugotować i odstawić na kilka minut. Pamiętajcie o wypłukaniu kaszy przed gotowaniem!

2. Do jeszcze ciepłej kaszy dodać olej kokosowy, syrop z agawy oraz pastę kokosową.

3. Dokładnie wymieszać i zostawić do przestudzenia.

4. Formować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych.

5. Odstawić do lodówki do stężenia.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Prawie Idealni , Blogger